Η εφετινή έκλπληξη ήταν η Γαλλία η οποία βρέθηκε στη 3η θέση εξαιτίας της παρουσίας 10 εταιριών έναντι 7 το 2014. Ειδικότερα, οι γαλλικές εταιρίες που βρίσκονται στη λίστα είναι οι: Alcatel-Lucent (Τηλεπικοινωνίες), Arkema (Χημικά), CNRS (Επιστημονική Ερευνα), Commissariat à l’énergie atomique (Επιστημονική Ερευνα), Saint-Gobain (Βιομηχανία), IFP Energies nouvelles (Επιστημονική έρευνα), Safran (Υλικό μεταφορών), Thalès (Υλικό μεταφορών), Valeo (Αυτοκινητοβιομηχανία) και Alstrom (Ηλεκτρική Ενέργεια).
Η Κίνα (πρώτη εισαγωγή το 2014 με την εταιρεία Huawei), αν και πρώτη στη κατάθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον κόσμο, είναι εντελώς απούσα το 2015. Αυτό οφείλεται κυρίως στη χαμηλή διεθνή προστασία τους καθώς μόνο το 6% των κινεζικών εφευρέσεων κατατίθεται στο εξωτερικό.
Σχετικά με τους τομείς που εκπροσωπούνται, παρατηρείται το 2015 μείωση της ηλεκτρονικής και των ημιαγωγών, τα οποία κυριαρχούσαν σε μεγάλο βαθμό το 2014 με 21 εταιρείες. Σήμερα, αυτές ανέρχονται στις 12, όπως και οι επιχειρήσεις του τομέα της χημείας, οι οποίες έχουν διπλασιαστεί. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι καινοτομίες στο τομέα της χημείας χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από άλλους τομείς, όπως αυτών των καλλυντικών και των τροφίμων.
Πέραν τούτου, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο συμπεριλαμβάνονται στη εκατοντάδα χάρις στις αμερικάνικες Chevron και ExxonMobil και στην ιαπωνική Idemitsu Kosan.
Τέλος, αναφέρεται ότι 40 εταιρείες κατάφεραν να παραμείνουν στο Top 100 για πέντε συνεχόμενα έτη ενώ η έρευνα του 2015 είδε την εξαφάνιση 27 εταιρειών που είχαν παράδοση, όπως η Siemens, η Xerox και η IBM.