ΓΝΩΜΕΣ: Οι 10 κλασικές δικαιολογίες που εμποδίζουν την επαγγελματική σου επιτυχία!

της Ειρήνης Μεσσήνη |
Η έννοια της επιτυχίας έχει ένα χαρακτήρα υποκειμενικότητας ο οποίος και καθορίζει τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της. Με άλλα λόγια κάθε ένας από μας μπορεί να έχει μια διαφορετική αντίληψη για το τι πιστεύει για την επιτυχία και για το πώς μπορεί να τη προσεγγίσει.
Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα έχουν ειπωθεί για το πώς κάποιος μπορεί να γίνει επαγγελματικά επιτυχημένος. Για το πώς μπορεί να πετύχει τους στόχους του και πως να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Πολλές φορές όμως η επαγγελματική επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από αυτά που κάνουμε για να πετύχουμε αλλά, κυρίως από εκείνα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε για να μην εμποδίζουμε την εξέλιξη της.
Η γκρίνια, η απαισιοδοξία, η έλλειψη κινήτρων, ο αρνητικός τρόπος σκέψης και η αρνητική ψυχολογία εμποδίζουν οποιαδήποτε θετική εξέλιξη ακόμα κι αν οι προϋποθέσεις επιτυχίας είναι υπαρκτές.
Αν θέλεις πραγματικά να επιτύχεις επαγγελματικά ξεκίνα από τα απλά. Σταμάτα να τα βάζεις με τον εαυτό σου, τη μοίρα, το θεό, το σύμπαν και πίστεψε σε σένα. Ξεκίνα συστηματική δουλειά και άσε στην άκρη της κλασικές δικαιολογίες του απαισιόδοξου μοιρολάτρη.
Μη γκρινιάζεις και μην απογοητεύεσαι. Εδώ θα βρεις τις δέκα μεγαλύτερες δικαιολογίες που πρέπει να πάψεις να χρησιμοποιείς αν θέλεις να πετύχεις.
  1. «Δε μπορώ». Φυσικά και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις αρκεί να το αποφασίσεις. Πάντα υπάρχει ένας τρόπος παρέμβασης σε όλα.
  2. «Δεν προλαβαίνω». Η πρόφαση της έλλειψης του χρόνου κρύβει πίσω της μόνο την έλλειψη διάθεσης και επιθυμίας. Με καλή οργάνωση ο χρόνος μπορεί να βρεθεί.
  3. «Δεν είναι καλές οι συνθήκες». Οι εξωτερικές συνθήκες ποτέ δε θα είναι ιδανικές. Τις ευκαιρίες και τις ευνοϊκές συνθήκες τις διαμορφώνουμε μόνοι μας μέσα από την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά.
  4. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή». Το σωστό timing είναι πάντα πολύ σημαντικό. Όμως είναι πιο σημαντικό να το προκαλείς να έρθει από το να το περιμένεις ανενεργός/η να έρθει μόνο του κάποια στιγμή.
  5. «Δεν είμαι έτοιμος/η». Η υπεκφυγή της δήθεν προσωπικής ετοιμότητας είναι εξοργιστική και σημαίνει απλά βαριέμαι. Δυστυχώς το ρήμα «βαριέμαι» ουδεμία επαφή μοιράζεται με τη διαδικασία της επιτυχίας.
  6. «Δεν έχω αρκετές δεξιότητες». Ποτέ οι δεξιότητες δεν είναι αρκετά αρκετές. Ποτέ όμως δε σταματά και η καλλιέργεια τους. Η προσωπική εξέλιξη είναι μια διαδικασία διαρκείας!
  7. «Δεν έχω κανένα να με βοηθήσει». Οι προσωπικές μάχες στη ζωή και τον επαγγελματικό στίβο είναι αμιγώς θέμα ατομικής διεκδίκησης.
  8. «Δεν έχω χρήματα». Η έλλειψη χρημάτων σε καμία περίπτωση επαγγελματικής επιτυχίας δε υπήρξε πραγματικό πρόβλημα. Βρες ένα τρόπο να εξοικονομήσεις αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι.
  9. «Δε μπορώ να πάρω ρίσκο». Προϋπόθεση για κάθε νέο ξεκίνημα αλλά και για κάθε θετική εξέλιξη είναι το ρίσκο. Η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου αποτελεί μια προϋπόθεση που αν θες να πετύχεις δε μπορείς να αποφύγεις.
  10. «Φοβάμαι μην αποτύχω». Ο φόβος της αποτυχίας είναι μια παγίδα την οποία πρέπει να αποφύγεις. Αν δε δοκιμάσεις δε υπάρχει περίπτωση να πετύχεις. Ακόμα κι αν δεν πετύχεις όλους τους στόχους σου θα έχεις προσεγγίσει τη διαδικασία της επιτυχίας!
Εξάλλου μην ξεχνάς πως η επιτυχία είναι ο δρόμος προς την επίτευξη του στόχου και όχι ο προορισμός!

neolaia.gr

Μοιράσου το:

Διατήρησε το momentum

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να λάβεις τις πιο αποτελεσματικές marketing πληροφορίες δοκιμασμένες στο πεδίο της μάχης. Πάρε κεφάλι από τον ανταγωνισμό δωρεάν.

* Επιπλέον, θα έχεις άμεση πρόσβαση στο μυστικό μας marketing σύστημα που αποτελείται από 3 μέρη και που φέρνει πελάτες και πωλήσεις από το μηδέν.